ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ-ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ


ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΨΥΞΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ.
1)ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΡΕΣΚΑ ΚΑΙ ΠΛΥΜΕΝΑ
2)ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕ ΝΕΡΟ (περιπου 1 λιτρο νερο για καθε κιλο λαχανικων)ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΑΣΟΥΝ
3)ΑΛΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΙΚΡΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΣΕ ΣΥΡΜΑΤΙΝΟ ΚΑΛΑΘΑΚΙ ΤΑ ΒΟΥΤΑΜΕ ΣΕ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΒΡΑΖΕΙ ΤΑ ΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ.
4)ΟΤΑΝ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΤΑ ΒΟΥΤΑΜΕ ΣΕ ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΟΣΗ ΩΡΑ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΒΡΑΣΤΟ ΝΕΡΟ
5)ΣΤΕΓΝΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΑΣ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΣΑΚΟΥΛΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΨΥΞΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΤΖΑΡΙΑ ,ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ,ΤΙΣ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΕΣ,ΤΗΝ ΚΟΛΟΚΥΘΑ,ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΨΥΞΟΥΜΕ ΑΦΟΥ ΤΑ ΠΛΥΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΨΟΥΜΕ.
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΠΗ!

1 σχόλιο: