ΠΙΤΣΑ ΠΑΤΑΤΑΣ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ:
1 κιλό πατάτες
¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΡΩΣΗ:
2 φλιτζάνια ψιλοκομμένες και στραγγισμένες ντομάτες
250 γραμ. φρέσκα στρογγυλά μανιτάρια
2 φλιτζάνια τριμμένο γκούντα
8 φέτες μπέικον
10 ελιές κομμένες σε ροδέλες
2-3 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
Αλάτι
Ελαιόλαδο

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
Βράζετε τις πατάτες με τη φλούδα τους για 50 λεπτά. Τις καθαρίζετε και τις πολτοποιείτε. Ανακατεύετε τον πουρέ με το ελαιόλαδο και τον αλατοπιπερώνετε. Στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητική λαδόκολλα και αδειάζετε τον πουρέ. Σχηματίζετε έναν κύκλο με διάμετρο 30 εκ. κόβετε τα μανιτάρια σε πολύ λεπτές και κόβετε το μπέικον σε μικρότερα κομμάτια. Ραντίζετε την επιφάνεια της βάσης με ελαιόλαδο και απλώνετε τη μισή ποσότητα τυριού. Απλώνετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και τα μανιτάρια, τα αλατίζετε, μοιράζετε το μπέικον, τις ελιές και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά, στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου. Σερβίρετε με τη φρέσκια ρίγανη ή το βασιλικό.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου