ΦΙΛΕΤΟ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥ ΜΕ ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΚΑΙ ΚΑΠΑΡΗ

ΦΙΛΕΤΟ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥ ΜΕ ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΚΑΙ ΚΑΠΑΡΗ

ΥΛΙΚΑ:
 175ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 6-7 σκελίδες σκόρδο χτυπημένες και αλατισμένες
  • 1 κιλό φιλέτο μπακαλιάρου
  • 5 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κ.σ. κάπαρη
  • 1 κ.σ. γαύρο μαρινάτο κομμένο σε κομματάκια
  • 2 φρέσκιες πράσινες πιπεριές τσίλι ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • Αλάτι & πιπερι
  • ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:


    Βάλε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι να ζεσταθεί και πρόσθεσε το σκόρδο να πάρει άρωμα χωρίς να το κάψεις
    Πρόσθεσε σε κομματάκια το φιλέτο και πρόσθεσε τη μισή ποσότητα μαϊντανού, την κάπαρη, το γαύρο και την καυτερή πιπεριά. Άφησε ώσπου να φουσκώσει το λάδι
    Χαμήλωσε τη φωτιά και ανακίνησε όλο το τηγάνι μαζί να μετακινηθούν τα κομμάτια το ψάρι. Συνέχισε το ψήσιμο για 5-6 λεπτά
    Πρόσθεσε τον υπόλοιπο μαϊντανό, αλατοπιπέρωσε και περίχυσε με τον χυμό λεμονιού

    Σέρβιρε με την σάλτσα του μαϊντανού αλειμένη επάνω από τα φιλετάκια και φέτες λεμονιού


  • ΣΗΜΕΙΩΣΗ

    Η κάπαρη και ο γαύρος είναι από μόνα τους αλμυρά. Γι' αυτό καλό θα ήταν να είσαι φειδωλή με το αλάτι στη συνταγή. Δοκίμασε τη σαλτσούλα πριν αλατοπιπερώσεις...
    ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου