Μανιάτικες Δίπλες

ΥΛΙΚΑ
5 αυγα
2 βανιλιες 
3/4 σοδα μαγειρικη
ελαιολαδο για τηγανισμα
ψιλοκομμενη καρυδοψυχα

ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΩΜΑ 
500 γραμ.  θυμαρισιο μελι
1 φλ.νερο
1/2  κ.γ. κανελα
1/2 κ.γ. γαρυφαλλο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χωριζουμε κροκους απο ασπραδια .Στα ασπραδια 
ριχνουμε το αλατι και τα χτυπαμε μεχρι να κανουν κορυφες
που να στεκονται ( μεσαια ταχυτητα για 1/2 λεπτο).
Στους κροκους ριχνουμε την βανιλια και
τους χτυπαμε για 5΄ ν ασπρισουν και να μην μυρισουν.
Ριχνουμε τους κροκους στα ασπραδια 
και προσθετουμε τη σοδα.

Χτυπαμε 5' να αφρατεψει καλα το μειγμα .
Ριχνουμε τα 2/3 του αλευριου να γινει ενας πηχτος χυλος.
Λαδωνουμε τα χερια και προσθετοντας 
αλευρι ( λιγο- λιγο )
Ζυμωνουμε μεχρι η ζυμη να μην κολησει στα χερια 
την σκεπαζουμε και την ξεκουραζουμε το λιγοτερο για 30'.
Ανοιγουμε ενα λεπτο φυλλο με πλαστη
σε αλευρωμενη επιφανεια.

Κοβουμε σε μακροστενα κομματια  20 χ 15 εκατ. περοιπου.
Αφου κοψουμε ολες τις διπλες ( τις αφηνουμε πανω σε μια πετσετα 
απλωμενες να τις ετοιμασουμε ολες ).
Ζεσταινουμε σε μια κατσαρολα λαδι .
Ριχνουμε μεσα μια - μια τις διπλες .
μολις σχηματησουν φουσκαλες στην επιφανεια μετα απο 30''
με τη βοηθεια 2 πηρουνιων 
τις ρολαρουμε κατα μηκος διπλωνοντας τες .
 Τις βγαζουμε σε απορροφητικο χαρτι να στραγγιξουν.

  1.   τις μελωνουμε οπως τα μελομακαρονα και τις πασπαλιζουμε 
         με καρυδι. ( αφου κρυωσουν τις μελωνουμε σε ζεστο σιροπι)
  2.   τις περιχυνουμε με μπολικο μελι και πασπαλιζουμε με καρυδια 
         και κανελα


ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ ΕΛΕΝΑ .....ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !!!   <3


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου