5 αυγα
2 βανιλιες
3/4 σοδα μαγειρικη
ελαιολαδο για τηγανισμα
ψιλοκομμενη καρυδοψυχα
ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΩΜΑ
500 γραμ. θυμαρισιο μελι
1 φλ.νερο
1/2 κ.γ. κανελα
1/2 κ.γ. γαρυφαλλο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χωριζουμε κροκους απο ασπραδια .Στα ασπραδια
ριχνουμε το αλατι και τα χτυπαμε μεχρι να κανουν κορυφες
που να στεκονται ( μεσαια ταχυτητα για 1/2 λεπτο).
Στους κροκους ριχνουμε την βανιλια και
τους χτυπαμε για 5΄ ν ασπρισουν και να μην μυρισουν.
Ριχνουμε τους κροκους στα ασπραδια
και προσθετουμε τη σοδα.
Χτυπαμε 5' να αφρατεψει καλα το μειγμα .
Ριχνουμε τα 2/3 του αλευριου να γινει ενας πηχτος χυλος.
Λαδωνουμε τα χερια και προσθετοντας
αλευρι ( λιγο- λιγο )
Ζυμωνουμε μεχρι η ζυμη να μην κολησει στα χερια
την σκεπαζουμε και την ξεκουραζουμε το λιγοτερο για 30'.
Ανοιγουμε ενα λεπτο φυλλο με πλαστη
σε αλευρωμενη επιφανεια.
Κοβουμε σε μακροστενα κομματια 20 χ 15 εκατ. περοιπου.
Αφου κοψουμε ολες τις διπλες ( τις αφηνουμε πανω σε μια πετσετα
απλωμενες να τις ετοιμασουμε ολες ).
Ζεσταινουμε σε μια κατσαρολα λαδι .
Ριχνουμε μεσα μια - μια τις διπλες .
μολις σχηματησουν φουσκαλες στην επιφανεια μετα απο 30''
με τη βοηθεια 2 πηρουνιων
τις ρολαρουμε κατα μηκος διπλωνοντας τες .
Τις βγαζουμε σε απορροφητικο χαρτι να στραγγιξουν.
1. τις μελωνουμε οπως τα μελομακαρονα και τις πασπαλιζουμε
με καρυδι. ( αφου κρυωσουν τις μελωνουμε σε ζεστο σιροπι)
2. τις περιχυνουμε με μπολικο μελι και πασπαλιζουμε με καρυδια
και κανελα
500 γραμ. θυμαρισιο μελι
1 φλ.νερο
1/2 κ.γ. κανελα
1/2 κ.γ. γαρυφαλλο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χωριζουμε κροκους απο ασπραδια .Στα ασπραδια
ριχνουμε το αλατι και τα χτυπαμε μεχρι να κανουν κορυφες
που να στεκονται ( μεσαια ταχυτητα για 1/2 λεπτο).
Στους κροκους ριχνουμε την βανιλια και
τους χτυπαμε για 5΄ ν ασπρισουν και να μην μυρισουν.
Ριχνουμε τους κροκους στα ασπραδια
και προσθετουμε τη σοδα.
Χτυπαμε 5' να αφρατεψει καλα το μειγμα .
Ριχνουμε τα 2/3 του αλευριου να γινει ενας πηχτος χυλος.
Λαδωνουμε τα χερια και προσθετοντας
αλευρι ( λιγο- λιγο )
Ζυμωνουμε μεχρι η ζυμη να μην κολησει στα χερια
την σκεπαζουμε και την ξεκουραζουμε το λιγοτερο για 30'.
Ανοιγουμε ενα λεπτο φυλλο με πλαστη
σε αλευρωμενη επιφανεια.
Κοβουμε σε μακροστενα κομματια 20 χ 15 εκατ. περοιπου.
Αφου κοψουμε ολες τις διπλες ( τις αφηνουμε πανω σε μια πετσετα
απλωμενες να τις ετοιμασουμε ολες ).
Ζεσταινουμε σε μια κατσαρολα λαδι .
Ριχνουμε μεσα μια - μια τις διπλες .
μολις σχηματησουν φουσκαλες στην επιφανεια μετα απο 30''
με τη βοηθεια 2 πηρουνιων
τις ρολαρουμε κατα μηκος διπλωνοντας τες .
Τις βγαζουμε σε απορροφητικο χαρτι να στραγγιξουν.
1. τις μελωνουμε οπως τα μελομακαρονα και τις πασπαλιζουμε
με καρυδι. ( αφου κρυωσουν τις μελωνουμε σε ζεστο σιροπι)
2. τις περιχυνουμε με μπολικο μελι και πασπαλιζουμε με καρυδια
και κανελα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου