ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΒΕΛΟΥΤΕ ΜΕ ΚΥΒΟΥΣ ΤΥΡΙΟΥ

ΥΛΙΚΑ:


 1 1/2 φλιτζάνι τραχανά
4 φλιτζάνια νερό
2 κ.γ. μπούκοβο
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Για τους κύβους τυριού: 200 γρ. ανθότυρο ή μοτσαρέλα ή μπρι σε κύβους
Λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για το σερβίρισμα: Φυλλαράκια μαϊντανού

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:

Ζέστανε το νερό στην κατσαρόλα και πρόσθεσε τον τραχανά να βράσει καλά και να φουσκώσει. Αλατοπιπέρωσε και πρόθεσε το μπούκοβο
Πέρασε τον τραχανά από ένα μπλέντερ να πάρεις έναν ομοιόμορφο πολτό, συμπληρώνοντας σε κάθε δόση και λίγο ελαιόλαδο
Γύρισε τη σούπα στην κατσαρόλα και διατήρησέ τη ζεστή
Βάλε σε ένα μπολ κρύο νερό και σε ένα άλλο πιάτο δίπλα το αλεύρι
Βύθισε τα κομματάκια το τυρό για λίγο στο νερό, βγάλε με τρυπητή κουτάλα να στραγγίξουν και πάναρε στο αλεύρι
Ζέστανε σε ένα τηγάνι λίγο λάδι και αφού τινάξεις τα κομματάκια από το πολύ αλεύρι πέρασε για ελάχιστο χρόνο από το τηγάνι να πάρει λίγο χρώμα και να κάνει κρούστα με το αλεύρι
Στράγγιξε σε απορροφητικό χαρτί και άφησε στην άκρη
Σέρβιρε με τα τυράκια στο κέντρο κάθε πιάτου και 1-2 φυλλαράκια μαϊντανού


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου