"ΚΟΛΑΣΜΕΝΑ"!!!! ΣΠΙΤΙΚΑ RAFFAELLO

Νόστιμη και εύκολη συνταγή. Γίνονται πολύ γρήγορα, μόλις παγώσουν διατηρούνται εκτός ψυγείου.

ΥΛΙΚΑ:
150 γραμ. βούτυρο
100 γραμ. άχνη
400 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα λευκή
300 γραμ. ινδοκάρυδο
χυμό ενός πορτοκαλιού
2 βανίλιες
2 σταγόνες ρούμι
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ:
καθαρισμένα φουντούκια ή αμύγδαλα
Για την Επικάλυψη
ινδοκάρυδο

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:

Λιώνουμε σε μπέν μαρί τη λευκή κουβερτούρα.
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) με την άχνη για λίγο, μέχρι να ενωθούν.
Προσθέτουμε στο μείγμα μας τη λευκή κουβερτούρα, το χυμό απο το πορτοκάλι, τις βανίλιες, το ρούμι και τέλος το ινδοκάρυδο. Τα ανακατέυουμε με το χέρι μας ή με μία κουτάλα, μέχρι το ινδοκάρυδο να πάει όλο στο μείγμα.
Βάζουμε το μείγμα 30 λεπτά στο ψυγείο.
Παίρνουμε το μείγμα μας απο το ψυγείο και αρχίζουμε να πλάθουμε μπαλίτσες στρογγυλές, τοποθετόντας μέσα τους ένα φουντούκι ή ένα αμύγδαλο.
Πασπαλίζουμε τα Raffaello με ινδοκάρυδο και τα βάζουμε σε ένα ταψί ή πυρέξ ή τάπερ, ότι έχουμε.
Αφήνουμε τα Raffaello μέσα στο ψυγείο τουλάχιστον για 7 ώρες.
Τα Raffaello μπορούμε να τα συντηρήσουμε σε σακουλάκια μέσα σε ένα σκοτεινό ντουλάπι, σε θερμοκρασία δωματείου
ΛΙΓΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΑΚΟΜΑ:
Με φουντούκια ή αμύγδαλα χωρίς τρώγονται το ίδιο ευχάριστα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου