ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ

ΥΛΙΚΑ:
1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
4 κούπες γάλα
1/4 κούπας βούτυρο
2/3 κούπας σιμιγδάλι ψιλό
2/3 κούπας ζάχαρη
2 αυγά
2 κρόκοι
βανίλια
2/3 κούπας βούτυρο λιωμένο
άχνη και κανέλλα


ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
Σε κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι για ένα λεπτό. Ρίχνουμε το γάλα, που έχουμε ζεστάνει καλά, ανακατεύουμε και ρίχνουμε και τη ζάχαρη. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα και κατόπιν κατεβάζουμε από την φωτιά.

Όταν η κρέμα κρυώσει ρίχνουμε τα αυγά χτυπημένα και τη βανίλια και την καλύπτουμε με μεμβράνη για να μην κάνει κρούστα.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί και βάζουμε το ένα φύλλο σφολιάτας. Ρίχνουμε την κρέμα και αποπάνω το άλλο φύλλο.
 Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου μισή ώρα.

Όταν τη βγάλουμε περιμένουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη άχνη...

Είναι σούπερ. Κάντε την και θα μου πείτε..
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου