ΚΕΡΑΣΟΠΙΤΑΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ:
1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
600 γραμμ. κεράσια χωρίς κουκούτσι
1 ξύλο κανέλα
2 λεμόνια (χυμός)
150 γραμμ. Μαύρη ζάχαρη
100 γραμμ. μαρμελάδα κεράσι
2 κ.σ. κονιάκ
50 γραμμ. βούτυρο


 ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
Βάζουμε τα κεράσια σε μπολ, τα περιχύνουμε με το λεμόνι, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, προσθέτουμε την κανέλα και τα ανακατεύουμε καλά. Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε τη μαρμελάδα, το κονιάκ και το βούτυρο, σιγοβράζουμε (πάντα σε χαμηλή φωτιά) για 5΄ αποσύρουμε από τη φωτιά. Σουρώνουμε τα κεράσια από τα υγρά τους και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μέχρι να κρυώσουν όλα μαζί και να ενωποιηθούν.
Κόβουμε τη σφολιάτα σε κυκλάκια βάζουμε στη μέση λίγο από τη γέμιση και αφού κλείσουμε το πιττάκι μας το βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουμε με όλα τα κερασοπιτάκια . Κάνουμε στην κορυφή τους τρύπες με ένα πηρούνι και τα βάζουμε στο φούρνο . Ψήνουμε σε προθερμασμένο για περίπου 30΄ στους 190οC μέχρι να ροδίσουν.

Καλή επιτυχία!!!
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου