ΜΟΥΣΑΚΑΣ

ΥΛΙΚΑ:
ΕΝΑ ΚΙΛΟ ΠΑΤΑΤΕΣ
ΕΝΑ ΚΙΛΟ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ
ΕΝΑ ΚΙΛΟ ΚΙΜΑ
ΕΝΑ ΠΟΤΗΡΙ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ ΛΑΔΙ
ΔΥΟ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΙΣ ΣΟΥΠΑΣ ΒΙΤΑΜ
12 ΚΟΦΤΕΣ ΚΟΥΤΑΛΕΣ ΤΙ ΣΟΥΠΑΣ ΑΛΕΥΡΙ
ΛΙΓΟ ΚΑΝΕΛΑ
ΠΙΠΕΡΙ
ΓΑΡΙΦΑΛΟ
ΜΠΑΧΑΡΙ
1 ΦΥΛΛΟ ΔΑΦΝΗ
ΜΟΣΧΟΚΑΡΙΔΟ
4 ΚΟΥΠΕΣ ΓΑΛΑ
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΞΕΡΟ
ΜΙΑ ΣΚΕΛΙΔΑ ΣΚΟΡΔΟ
4 ΑΥΓΑ
ΕΝΑ ΚΟΥΤΑΛΙ ΤΙΣ ΣΟΥΠΑΣ ΣΑΛΤΣΑ
ΕΝΑ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΑΛΑΤΙ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
ΤΗΓΑΝΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΚΟΜΕΝΕΣ ΣΕ ΛΕΠΤΕΣ ΡΟΔΕΛΕΣ,ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΟΤΗΡΙ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ ΛΑΔΙ.ΨΙΛΟΚΟΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΕΜΥΔΙ ΜΕ ΤΟ ΣΚΟΡΔΟ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΓΑΡΙΖΟΥΜΕ.
ΜΕΤΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΟΤΗΡΙ ΝΕΡΟ ΟΛΑ ΤΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΑΣΕΙ.ΣΕ ΕΝΑ ΤΑΨΙ ΑΠΛΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΤΙΣ ΤΙΓΑΝΗΣΜΕΝΕΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΙΜΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΙΜΑ ΑΠΛΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ.ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΤΑΨΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ.ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΑΣ 4 ΠΟΤΗΡΙΑ ΓΑΛΑ,12 ΚΟΦΤΕΣ ΚΟΥΤΑΛΕΣ ΤΙΣ ΣΟΥΠΑΣ ΑΛΕΥΡΙ ΛΙΓΟ ΑΛΑΤΙ ΤΟ ΒΙΤΑΜ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΗΞΕΙ Η ΚΡΕΜΑ ΜΑΣ.ΤΗΝ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΙΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΑ 4 ΑΥΓΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ Κ ΤΟ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΙΓΑ,ΣΙΓΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΩΝΤΑΣ ΝΑ ΓΙΝΕ ΕΝΑ ΜΕ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΤΙΣ ΚΡΕΜΑΣ.ΑΠΛΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΤΑ ΥΛΙΚΑ ΤΟΥ ΤΑΨΙΟΥ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΤΟ ΨΗΝΟΥΜΕ 180 ΒΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΠΕΡΙΠΟΥ.Ο ΜΟΥΣΑΚΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ.
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΩ 552.

1 σχόλιο:

  1. ετσι οπως το εγραψες μου φαινεται πανευκολο λες να δοκιμασω να το φτιαξω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή