ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ:
1 ΚΙΛΟ ΑΛΕΥΡΙ
ΜΙΣΟ ΚΙΛΟ ΦΕΤΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ
ΕΝΑΜΙΣΗ. ΚΙΛΟ ΣΠΑΝΑΚΙ
1 ΠΡΑΣΟ
2 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΞΕΡΑ
3 ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΦΡΕΣΚΑ
ΑΝΙΘΟ
ΛΑΔΙ
3 ΑΥΓΑ
ΑΛΑΤΙ
ΞΥΔΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
ΠΛΕΝΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΤΟ ΣΠΑΝΑΚΙ ΤΟ ΚΟΒΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΛΕΚΑΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕ ΝΕΡΟ ΓΕΜΑΤΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΜΕ ΛΙΓΟ ΞΥΔΙ ΝΑ ΒΡΑΣΕΙ ΓΙΑ 15 ΛΕΠΤΑ.ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΤΡΑΓΓΙΖΟΥΜΕ,ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΟΤΗΡΙ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ ΛΑΔΙ,ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΑΣΟ,ΤΑ ΚΡΕΜΥΔΙΑ ΞΕΡΑ ΚΑΙ ΧΛΩΡΑ,ΤΟΝ ΑΝΙΘΟ ΤΑ ΤΣΙΓΑΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ 5 ΛΕΠΤΑ ΜΕΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΟΛΑ ΜΑΖΙ.ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΟΥΤΑΛΙ ΑΛΕΥΡΙ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΤΟ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ.ΜΕΤΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΕΤΑ ΜΑΣ ΤΡΥΜΜΕΝΗ ΤΑ ΑΥΓΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΟΛΑ ΜΑΖΙ. Η ΓΕΜΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΖΥΜΗΣ:ΣΕ ΜΙΑ ΛΕΚΑΝΗ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΕΝΑ ΠΟΤΗΡΙ ΚΡΑΣΙΟΥ ΛΑΔΙ,3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΞΥΔΙ,ΜΙΣΟ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΑΛΑΤΙ,ΕΝΑΜΙΣΗ ΠΟΤΗΡΙ ΧΛΙΑΡΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΖΥΜΩΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΖΥΜΗ ΜΑΣ.ΜΕΤΑ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ 3 ΦΥΛΛΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ ΤΑΨΙΟΥ ΜΑΣ.ΒΑΖΟΥΜΕ ΛΑΔΙ ΣΤΟ ΤΑΨΙ ΑΠΛΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΑΣ ΦΥΛΛΟ ΜΕΤΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΓΕΜΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΑΝΑΚΙ ΤΟ ΑΠΛΩΝΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΦΥΛΛΟ,ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΕΠΩΜΕΝΟ ΦΥΛΛΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΓΕΜΙΣΗ ,ΑΠΛΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΑΣ ΦΥΛΛΟ,ΒΡΕΧΟΥΜΕ ΜΕ ΛΙΓΟ ΝΕΡΑΚΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΛΑΔΙ ΑΠΛΩΝΩΝΤΑΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΧΑΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΜΑΣ ΣΕ ΤΕΤΡΑΓΩΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΗΝΟΥΜΕ 180 ΒΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΜΙΑ ΩΡΑ.ΑΦΟΥ ΨΗΘΕΙ ΤΗΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΠΙΑΤΕΛΑ.ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ ΤΗ  ΒΑΣΩ.

2 σχόλια: