ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΙΘΟ


ΥΛΙΚΑ:


 12 μικρές πατάτες (baby potatoes)
 2 1/2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Dijon
 1 κουταλάκι ζάχαρη
 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 3/4 κιλού ψητό σολομό
 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος φρέσκο άνηθο
 1 ώριμο αβοκάντο,
 1 μεγάλο μάτσο κάρδαμο

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:

Αν έχετε φρέσκο σολομό, ψήστε το σε μέτρια φωτιά για περίπου 15′, ανάλογα με το μέγεθος του φιλέτου. Δοκιμάστε να το καρφώσετε μ’ ένα πιρούνι για να δείτε αν έχει ψηθεί.
Βάλτε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα, προσθέστε κρύο νερό μέχρι να τις καλύψει και αφήστε τες να πάρουν μία βράση σε υψηλή θερμοκρασία. Προσθέστε 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι και χαμηλώστε τη φωτιά. Αφήνετε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν (μέχρι να τρυπιούνται με ένα πιρούνι) περίπου 12 έως 15 λεπτά. Στραγγίξτε τις και βάλτε τις κάτω από κρύο νερό μέχρι να κρυώσουν. Ενώ βράζουν οι πατάτες, χτυπήστε ελαφρά το κρεμμύδι, τη μουστάρδα, τη ζάχαρη, το 1/2 κουταλάκι αλάτι, το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο σε ένα μικρό μπολ. Προσθέστε πιπέρι. Κόψτε τις πατάτες σε λεπτές φέτες και τοποθετήστε τις σε ένα μεγάλο μπολ. Κόψτε το σολομό σε μικρά κομμάτια. Προσθέστε το στο μπολ μαζί με τον άνηθο και το αβοκάντο. Κόψτε και πετάξτε τα σκληρά κοτσάνια από το κάρδαμο, ψιλοκόψτε και ρίξτε το κι αυτό στο μπολ. Aανακατέψτε τη σαλάτα με το dressing και καλή όρεξη!
Tip: η συνταγή είναι κατάλληλη και για άλλα φιλέτα ψαριού που μπορεί να έχουν περισσέψει
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου