ΚΕΙΚ ESPRESSO

ΥΛΙΚΑ:


1 φλιτζάνι αλεύρι για κάθε χρήση
1/2 φλιτζάνι αλεύρι ολικής άλεσης
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1/4 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
1/2 φλιτζάνι βιτάμ
2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη εσπρέσο
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη μαύρη
2 μεγάλα αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
2/3 φλιτζάνι σε θερμοκρασία δωματίου νερό
150γρ μαύρη σοκολάτα

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:


Βάζουμε τη σχάρα στη μεσαία θέση και προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνουμε κι αλευρώνουμε το ταψί μας.
Σε ένα μέτριο μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί τα δύο αλεύρια, τη σόδα, το αλάτι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, τζίντζερ και
σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε ελαφρά το βιταμ να ασπρίσει. Προσθέτουμε τη σκόνη εσπρέσο, τη ζάχαρη και τα χτυπάμε να ενοποιηθούν. Μετά ρίχνουμε και τα αυγά, ένα κάθε φορά, τα χτυπάμε όλα μαζί και στο τέλος ρίχνουμε τη βανίλια. Προσθέστε το νερό και στο τέλος τη σοκολάτα που έχουμε κόψει σε μικρά κομματάκια.
Βάζουμε το μείγμα στο ταψί και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να βγεί καθαρή η οδοντογλυφίδα που θα τρυπήσουμε το κέικ μας.
Το βγάζουμε και καλή μας όρεξη.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου