ΕΥΚΟΛΟ ΤΥΡΟΨΩΜΟ Η ΕΛΑΙΟΨΩΜΟ

ΥΛΙΚΑ:
1 κιλο αλευρι για ολες τις χρησεις
1 κ.σ. γεματη αλατι
1 κ.σ. κοφτη ζαχαρη
2 φακελακια ξηρη μαγια
60 γρ.λαδι
500 γρ. χλιαρο νερο
100 γρ.μυζηθρα ξινη
50 γρ. τυρι τριμμενο της αρεσκειας σας
100 γρ. ελιες καθαρισμενες


ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
Ζεσταινουμε λιγο το νερο να ειναι χλιαρο ριχνουμε τη μαγια και ανακατευουμε λιγο να λιωσει,προσθετουμε τη ζαχαρη το αλατι και το λαδι και ζυμωνουμε μεχρι να γινει λεια α ζυμη. Εχουμε προθερμανει το φουρνο μας στους 50 βαθμους για 5 λεπτα. Σκεπαζουμε τη ζυμη με μια πετσετα και βαζουμε τη λεκανη στο φουρνο για κανενα μισαωρο μεχρι να διπλασιαστει. Αφου φουσκωσει χωριζουμε τη ζυμη σε δυο ισα μερη. Στο ενα κομματο μαζουμε τα τυρια και ζυμωνουμε μεχρι να ομογενοποιηθουν. Το πλαθουμε σε σχημα φρατζολας και το βαζουμε σε ενα ταψι με λαδοκολα . Κατα τον ιδιο τροπο προσθετουμε τις ελιες στο αλλο κομματι ζυμης το βαζουμε κι αυτο στο ταψι και τα ξανασκεπαζουμε  για 40 λεπτα σε ζεστο μερος με χρι να διπλασιαστουν.
Ψηνουμε στους 180 βαθμους πανω κατω αντιστασεις για 40 με 55 λεπτα (αναλογα με την κουζινα)

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου