ΜΑΚΑΡΟΝΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΛΛΑ:

  • Για τα φύλλα: 500 γρ κίτρινο σκληρό αλεύρι
  • Λίγο χλιαρό νερό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
  • 3 φλιτζάνια γάλα 2%
  • 4 αυγά χτυπημένα
  • 1/2 πακέτο μακαρόνια βρασμένα (νο. 10)
  • 2 κ.σ. μαργαρίνη
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. μαλακή φέτα τριμμένη
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:

Βάλε σε ένα μπολ το αλεύρι και το αλάτι. Άνοιξε μια λακκουβίτσα στη μέση και ρίξε το νερό και το ελαιόλαδο. Άφησε το ζυμάρι να ξεκουραστεί 30 λεπτά
Αναμειξε ολα τα υλικα της γεμισης σε ενα μπωλ και βαλτο στο ψυγειο. Πρωτα βαλε το γαλα και τα αυγα χτυπημενα τη μαργαρινη το ελαιολαδο και τελος τα τυρια.
Παρε το ζυμαρι και ανοιξε 4 μεγαλα φυλλα σε αλευρωμενη επιφανεια.
Λαδωσε ενα ταψακι και στρωσε τα δυο πρωτα φυλλα λαδωνοντας ελαφρα.
Ριξε την μιση γεμιση πανω και στρωσε το τριτο φυλλο
Ριξε και την υπολοιπη γεμιση και απλωσε απο πανω το τελευταιο φυλλο. Τυλιξετις ακρες των φυλλων και χαραξε σε κομματακια.
Ψησε σε 180 βαθμους αερα για περιπου 1 ωρα.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ !!!!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου