ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ

ΥΛΙΚΑ:


10 μεγάλα παντζάρια
1 ποτηράκι του κρασιού ξύδι
1 γιαούρτι 2%
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 καρότα τριμμένα
Αλάτι, πιπέρι
2 φλιτζάνια καρύδια καθαρισμένα
1 μήλο πράσινο καθαρισμένο σε κυβάκια
Πάπρικα
3 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένοΣυστατικά


ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:

Σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό, ρίξε τα παντζάρια ολόκληρα και άφησε να βράσουν για πετίπου 20 λεπτά της ώρας
Σούρωσε και όταν κρυώσουν ελαφρά, ξεφλούδισε και κόψε το πάνω μέρος όπως και με τα γεμιστά. Άδειασε με ένα κουτάλι το εσωτερικό και κράτησε στην άκρη
Ράντισε τα παντζάρια με λίγο ξύδι και αλάτι και άφησε σε ένα σουρωτήρι αναποδογυρισμένα να στραγγίξουν
Ψιλόκοψε καλά το παντζάρι που έβγαλες από το εσωτερικό του παντζαριού και ανάμειξε με το γιαούρτι, το σκόρδο, το καρότο, τα καρύδια και το μήλο. Αλατοπιπέρωσε και ανακάτεψε καλά
Γέμισε τα παντζάρια σου και άφησε στο ψυγείο σκεπασμένα να κρυώσουν καλά. Πασπάλισε με λίγο άνηθο και πάπρικα και σέρβιρε κρύα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου