ΚΑΡΙΟΚΕΣ

ΥΛΙΚΑ:
200γρ τριμμένη φρυγανιά
300γρ κουβερτούρα
300γρ βανίλια υποβρύχιο
3/4 κούπας σιρόπι γλυκού που έχετε σπίτι
300γρ καρύδι χοντροκομμένο
2 κουταλιές σούπας κονιάκ

250γρ κουβερτούρα για την επικάλυψη.

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
Εκτέλεση: Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη κουβερτούρα με τη βανίλια κ ρίχνουμε στο τέλος κ τo σιρόπι. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη φρυγανιά ρίχνουμε τα καρύδια κ τη λιωμένη σοκολάτα με τη βανίλια κ τέλος το κονιάκ. Ανακατεύουμε καλά κ φτιάχνουμε ένα ρολό τη τυλίγουμε με μια μεμβράνη κ τη βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει. Όταν είναι έτοιμο το κόβουμε σε λεπτές φέτες. Τις παίρνουμε τις βουτάμε σε κουβερτούρα που την έχουμε λιώσει σε μπεν μαρί. Τις αφήνουμε μετά na κρυώσουν κ είναι έτοιμες γiα κέρασμα. Εγώ τις τυλίγω κ σε αλουμινόχαρτο σαν κερασμα.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΑΚΡΟΑΤΡΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου