ΧΑΛΒΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ


Υλικά:
5 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια κορν φλάουερ
2 ποτήρια νερό
3/4 ποτήρια ελαιόλαδο
4 κουταλιές μαργαρίνη
100γρ. αμύγδαλα ψυλοκομμένα

Εκτέλεση:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε 5-7 κουταλιές απο τη ζάχαρη και την καίμε, ώστε να πάρει σκούρο καστανό χρώμα και να καραμελώσει.
Εν συνεχεία διαλύουμε το κορν φλάουερ στο νερό και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα, ανακτέυοντας συνεχώς.
Κατόπιν προσθέτουμε σιγά-σιγά και εναλλάξ τη μαργαρίνη, το λάδι, και την υπόλοιπη ζάχαρη(προσοχή! 1 ποτηρι το κρατάμε για αργοτερα), ανακατέυουμε συνεχώς εως οτου τα υλικά γινουν ομοιογενές μίγμα το οποιο θα ξεκολλάει απο τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Προσθέτουμε τα αμύγδαλα, ανακατέυουμε για να πάνε παντου, αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί και το απλώνουμε με σπάτουλα.
Τέλος πασπαλίζουμε απο πάνω τη ζάχαρη που έχουμε κρατήσει και ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά σε δυνατό γκριλ, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να σχηματιστεί κρούστα.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!!!!!!!!!!!
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ELENA ROSE !!!

1 σχόλιο: