ΠΟΛΩΝΙΚΗ ΜΗΛΟΠΙΤΑ


ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ):

1 φλιτζάνι ζάχαρη
4 κρόκοι αυγών
3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
600 γρ αλεύρι
Βούτυρο 250 γρ
3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
για τα μήλα της γέμισης:

ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ):

2 κιλά μήλα
μισό φλιτζάνι ζάχαρη
ξύσμα ενός λεμονιού
κουταλιά της σούπας κανέλα
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα


ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:

Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε το μαλακό και κομμένο σε κομμάτια βούτυρο, τους κρόκους των αυγών και την κρέμα γάλακτος. Ζυμώστε τη ζύμη. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 ίσα μέρη και βάλτε τη στο ψυγείο για 20 λεπτά. Κατόπιν ανοίγουμε με τον πλάστη τα τρία κομμάτια ζύμης σε χοντρά φύλλα. Τα βάζουμε σε τρία ταψάκια και τα ψήνουμε για 20 λεπτά.

Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Ρίχνουμε τα μήλα σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέστε τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και την κανέλα. Προσθέστε 5 κουταλιές της σούπας νερό και μαγειρεύουμε μέχρι τα μήλα να γίνουν εντελώς μαλακά.

Όταν η ζύμη μας έχει κρυώσει απλώνουμε τα μήλα σε κάθε στρώσει και στην κορυφή πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Το κέικ είναι έτοιμο να φαγωθεί αμέσως..


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου