ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

υλικά:
• 350 γρ. φιλέτο κοτόπουλο
• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 1 πιπεριά πορτοκαλί κομμένη μπαστουνάκια
• 1 πιπεριά κίτρινη κομμένη μπαστουνάκια
• 3 φέτες ανανά από κονσέρβα σε φετάκια
• ½ ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
• Αλάτι

Για τη σάλτσα
• 3 κουταλιές κέτσαπ
• 2 κουταλιές ξύδι μπαλσάμικο
• 1 κουταλάκι μέλι
• ½ φλιτζάνι ζουμί από την κονσέρβα ανανά
• ¼ κουταλάκι τζίντζερ σε σκόνη
• αλάτι, άσπρο πιπέρι

 Οδηγίες:

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε ένα μπωλ βάζουμε τα υλικά της σάλτσας και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε επίσης και το χυμό που θα βγάλουν οι 3 φέτες ανανά όταν τους κόψουμε φετάκια.
Πλένουμε καλά το φιλέτο κοτόπουλου και τα κόβω σε μπουκιές. Σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε το φιλέτο μέχρι να ασπρίσει και έπειτα προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το κρασί.
Αφήνουμε λίγο να σοταριστούν 5-6 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε και τη σάλτσα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να καραμελώσει.
Σερβίρουμε συνοδεύοντας με ρύζι μπασμάτι ή πουρε πατάτας
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΤSE !

1 σχόλιο: