ΛΑΛΑΓΓΙΑ ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ

ΥΛΙΚΑ:
3/4 φλυτζανιού λάδι
30 γραμ. νωπή μαγιά
1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
λίγο αλάτι
λάδι για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Διαλύουμε την μαγιά σε λίγο χλυαρό νερό. Βάζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι και ανοίγουμε μια λακούβα στη μέση όπου ρίχνουμε τη διαλυμένη μαγιά. Προσθέτουμε το λάδι και το αλάτι και ζυμώνουμε παίρνοντας λίγο λίγο το αλεύρι. Θα χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό χλυαρό μέχρι να επιτύχουμε μία ζύμη μάλλον σφικτή.
Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό σημείο. Όταν διπλασιαστεί κόβουμε ένα-ένα κομμάτι ζύμης και πλάθουμε μακριά "λαλάγγια" (όπως στα κουλούρια) και τα τυλίγουμε με τέτοιο τρόπο που να είναι σαν μεγάλα κουλούρια.
Τα αφήνουμε να φουσκώσουν ξανά. Όταν είναι έτοιμα τα ρίχνουμε σε καυτό λάδι και όταν ροδίσουν τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν.
Μπορούμε να τα φάμε σκέτα, με τυρί, γιαούρτι, μέλι ή να τα σπάσουμε μέσα σε σούπα αντί για κρουτόν.
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΝΑ!!!

 

1 σχόλιο: